Untitled post(8)След като претеглихме какви са възможните удобства и неудобства да направите сами вашето преместване на дома, нека сега да видим какви са плюсовете и минусите, ако наемете професионална фирма за хамалски услуги.

Плюсове:

– Вдигането на тежести не е ваш ангажимент

Оставете тежката работа на професионалистите. В крайна сметка, те са обучени хамали и вие сте ги наели по тази причина. Когато наемете реномирана хамалска фирма, няма да се налага да се притеснявате как тежките и огромни предмети ще минат през вратата, дали ще влезнат в тесния асансьор и как ще завият по стълбището.

Също така няма да се притеснявате, че ще пренатоварите някой мускул или сухожилие, че ще надраскате новите подове или одерете някое ръбче на току що ремонтирания ви апартамент.

Обаждането на приятели, за да ви помогнат с носенето също е доста неприятен момент, който ще избегнете.

Вместо това, може да се съсредоточите върху по приятни задачи, като това как да подредите новия си дом, гледането на децата или просто да се отпуснете и да наблюдавате как пренасянето на дома ви става пред очите ви.

– Ефективност

Ако приемем, че сте наели фирма за хамалски услуги с опит и репутация, мога да се осмеля да кажа, че вашите хамали ще бъде доста надеждни. За разлика от приятелите, които няма да са толкова отговорни и винаги могат да допуснат грешки, които да ви костват скъпо (без да искат разбира се), хамалската фирма има договор с вас и има за цел да подпомогне всички аспекти на вашето преместване, и най-вече да извърши преместването професионално, бързо и без забележки.

Хамалите ще пристигнат на време, с подходящата екипировка и оборудване – това ви спасява от не-толкова-забавната задача да осигурите нужните инструменти, да разглобите и сглобите мебелите и накрая да сте сигурни, че всяко болче и гайка ще са си на мястото отново.

В дългосрочен план, наемането на хамалска фирма с добра репутация ще ви спести много часове, които може да инвестирате другаде.

– По-малко стресиращо, като цяло

В общи линии, наемането на хамали ви спестява много от стреса, който е свързан с деня на самото пренасяне и организацията около него. Ако мисълта да натоварите всички вещи на камионче, предвижването с него, паркирането и неговото разтоварване ви притеснява, силно препоръчвам да потърсите помощта на хамали.

Минуси:

– По-малко гъвкавост

Когато наемате професионални хамали, вие ограничавате вашия собствен контрол върху преместването. От датата и часа на започне на пренасянето, до начина, по който хамалите ще натоварят вещите ви в камиона, няма кой знае какво да можете да направите, за да промените нещата. За тези, които обичат да бъдат в пълен контрол, наемане на хамалска фирма може да не е най-добрият вариант за вас.

– Повече разходи

Каквото и да си говорим, наемането на хамалска фирма не е евтино удоволствие. Ако го погледнем от чисто финансовата страна, това си е един разход, който може да се избегне, ако всичко свършите сами.

Ако обаче го погледнем от друга гледна точка и изчислим времето, което на вас ще ви отнеме да свършите тази работа, плюс разходите за гориво, инструменти, ако са нужни за разглобяване и сглобяване, както и някои дребни или не толкова дребни наранявания на вещите, които пренасянето, и в крайна сметка ще се окаже, че не е чак толкова по-скъпо, наемането на професионална хамалска фирма.