СUntitled post(3)лед интересът към първата част Как да спестим пари когато се местим в нов дом или офис, нека да продължим напред с останалите съвети, които ще ви помогнат да спестите не само време и пари, когато местите вашия дом или офис, но и ще ви помогнат по-добре да планирате самото преместване.

5. Опаковъчни материали

Говорейки за съвети за спестяване на пари, опаковъчните материали могат да се окажат доста голям и непланиран разход. Затова разгледайте внимателно какво е останало във вашия дом. Най-вероятно той е пълен с опаковки от доставки, които можете успешно да използва като алтернатива на тези, които хамалите ще донесат? Те няма да имат същото високо качество като професионални консумативи за опаковане, но поне ще са 100% безплатни.

Кошници, кофи, кофи за боклук, куфари, чекмеджета, и чанти, одеяла, чаршафи, кърпи, чорапи и други части от облекло за опаковане на лесно чупливи вещи като чаши, чинии и др. Също така, може да използвате вестници като уплътняващ материал, стига да не използвате вестникарска хартия директно върху деликатни предмети с деликатна повърхност.

6. Пакетирайте всичко, което можете сами

Независимо от това дали местите дом или офис, очаква ви един дълъг и труден процес на опаковане, който, ако го направите сами, ще ви спести наистина доста пари.

Ако не притежавате някакви специални и ценни предмети, които изискват индивидуални услуги за опаковане на професионални опаковчици (пиано, например), тогава може да се опитате да съберете багажа си сами (и с няколко верни приятели, разбира се).

(Въпреки желанието ви да спестите, все пак може да се наложи да наемете хамали, да се справят с опаковането на всички крехки и деликатни или твърде тежки вещи – антични мебели, изделия от стъкло и порцелан, извънгабаритни парчета мебели, кухненски уреди, др )

7. Разглобяване и сглобяване на секции, кухни и др. мебели

Вече сте опаковали всички вещи и са останали само големите мебели – кухненски шкафове, секции, спални и др. Всяка хамалска фирма ще ви предложи да разглоби, опакова и след това сглоби наново каквото е нужно. Въпросът е, че това е голям разход и ако разполагате с нужните инструменти, опит и разбира се ентусиасти да ви помагат, може да свършите тази работа сами.

Въпреки това, не ви съветваме, ако нямате нужния опит, да се заемете сами със задачата, защото вместо да спестите пари, може да се наложи да си купите нова кухня, например.

Искрено се надявам, че нашите съвети са ви били от полза и са ви помогнали да планирате някои от разходите, които иначе биха останали скрити за вас, ако нямате нужния опит.