Untitled post(2)Общоприет факт е, че целият процес на преместване в ново жилище може да бъде наистина стресиращо преживяване – събитие с неочаквани обрати, които рядко могат да бъдат контролирани.

Освен всичко друго, това начинание може да се окаже и доста скъпичко.

Тъй като разходите със стреса е доста опасна комбинация, не е чудно, че всеки отчаяно търси най-евтиният начин да направи преместването.

Ако сте с ограничен бюджет не се отчайвайте, тъй като нашите съвети ще ви помогнат да спестите трудно спечелени пари.

Готови ли сте да научите как да се преместите евтино?
1. Изберете най-доброто време за вашето преместване

Ако имате известна гъвкавост при избора си на дата за преместването, тогава използвайте този уникален шанс, като една от основните ви стратегии за намаляване на разходите.

Ако резервирате преместването от много рано, хамалската фирма може да бъде готова да ви даде отстъпка от цената за ранни записвания.

Ако изберете по-слабия сезон (септември-май) вероятността за отстъпка от стандартните тарифи нараства многократно.

Друго пиково време за преместване са национални празници, събота и неделя, както и в началото и в края на месеца. Така че, както се досещате, нашият съвет е да ги избегнете ако това не е проблем.

2. Спестете време, за да спестите пари

Както казват, времето е пари. Е, ако организирате правилно времето си със сигурност ще спестите своето време и това на хамалите, което означава, че ще спестите и пари.

Направете подробен календар за цялостното преместване, ден по ден какво ще правите, така че когато хамалите са при вас, да не се окажете неподготвени. Непредвидена работа – допълнителни непредвидени разходи.

3. Намерете най-евтината цена

Най-добрият начин да спестите е като съберете оферти от хамалски фирми с добра репутация и изберете компанията, която ви предложи най-добри условия по отношение на цена и допълнителни услуги.

Това, разбира се, не означава да вземете най-евтината фирма на пазара, която предлага съмнително ниска цена. Защото всички знаем, че евтиното излиза скъпо – дали ще ви увредят вещите по време на пренасянето, повредят рамките на вратите или ще поискат допълнително пари, когато сте по средата на преместването и сте в безизходица – все неща, които са допълнителен разход и грижи.

4. Продайте ненужните вещи

Знаейки как да спестите пари, когато сменяте жилището или офиса е добре, но да изкарате пари преди да се изместите – е дори по-добре.

След като сте направили избора си какво да вземете със себе си, е време да организирате разпродажбата на ненужните вещи. Днес има достатъчно онлайн платформи, в които да пуснете вещите за продажба, но трябва да сте сигурни, че сте отделили достатъчно време за това, така че в деня на преместването вече да сте се освободили от тях.

Прочетете и втората част от серията Как да спестим пари когато се местим в нов дом или офис – Част 2