Мъж изтощен от пренасяне, спи под кутии

Мъж изтощен от пренасяне, спи под кутии

Преместването е стресиращо преживяване. Макар че повечето хамалски фирми, наистина ще се опитат да свършат работата качествено и в договорения бюджет, някои от тях биха се възползвали от ситуацията. Например, може да се изкушите от някоя наистина евтина оферта и вместо да дойде група от няколко хамали, които да свършат професионално, бързо и коректно работата, идва един човек с малко бусче и не може да се справи с нужните обеми работа и превоз.

Ето няколко неща, които трябва да внимавате, когато наемате фирма за пренасяне:

Кои са някои от предупредителните знаци, че хамалската фирма, с която преговаряте е измамна?

Ако цената, която ви предлагат е твърде ниска, че чак звучи невероятно. Значи наистина има нещо съмнително.

Веднъж дошли да пренасят, хамалите ще се опитат да се спазарят за повече пари, изтъквайки различни аргументи и вие ще сте принудени да платите тази допълнителна цена.

Ако нямате и предварително подписан документ, тогава ще станете техни заложници, докато не платите парите.

Какви са отличителните белези на една реномирана компания за пренасяне?

Като начало, фирмата трябва да има онлайн присъствие като сайт, Google+ профил и Фейсбук, където да може да комуникира директно със своите настоящи и потенциални клиенти. Ако намерите отзиви за компанията в интернет, внимавайте да не прекалено добри и украсени. Това може да означава, че те не са автентични мнения. Докато ако мненията на клиенти изглежда положителни и разумни, вие може да се доверите напълно на тях.

Какво може да направите, за да предотвратите евентуални неприятности?

С една дума, трябва да планирате местенето много внимателно. Ако не сте притиснати от времето, ще имате повече възможности да намерите най-добрата фирма и да установите добри взаимоотношения.

За да няма изненади по време на преместването, винаги е добре да се направи предварителен оглед. Той ще даде ясна представа за очакваното време за извършването на преместването и евентуалните подводни камъни, които биха били пречка то да се извърши в срок и безпроблемно. Ето защо, избирането на хамалска фирма не е решение, което трябва да се взима прибързано.

Обичайно ли е за хамалските фирми да искат депозит? И колко?

Като цяло, когато става въпрос за по-малки премествания, почти никога не се изисква депозит. При по-големи премествания е възможно да се иска депозит, но той трябва да е сравнително малък. Ако исканият депозит е по-голям от 20-30%, много е вероятно да сте попаднали на неетична фирма.