home-movingЕто че намерихте ново място да се преместите, и вие сте толкова развълнувани и доволни, докато не осъзнаете какво точно ви очаква. Тези няколко съвета, наистина ще направят живота ви по-лесен.

1. Пригответе си една чанта с най-необходимото, така че когато осъзнаете, че след целия ден на местене, сте твърде уморени да разопаковате багажа, просто отворете чантата и ще откриете всичко необходимо – от принадлежности за вечерен тоалет, до дрехи за следващия работен ден, които са ви на разположение и не трябва да разопаковате всички кашони, за да откриете нужното ви.

2. Опаковайте нещата, които ще са ви от първа необходимост в прозрачни кутии, така че лесно да можете да ги разпознаете сред останалите вещи. Какви неща са от първа необходимост – кърпи, сапун, съдове, торби за боклук.

3. Увийте всички чупливи неща в дрехи, за да сте сигурни, че нищо няма да се счупи при пренасянето и разопаковането

4. Поставете в чашите чисти чорапи, които ще дадат допълнително ниво на сигурност, че няма да се счупят кристалните чаши

5. Когато поставяте етикети по кашоните, задължително добавете за която стая е кашона. Също така не забравяйте да слагате етикетите по страничните стени на кашоните, а не отгоре.

6. Ако имате възможност, опитайте се да изчистите банята и кухнята предварително. Сложете чисти кърпи, сапун и тоалетна хартия. Така, след дългия ден на преместване ще може да влезнете да вземете така желания душ.

7. Поставете чиниите вертикално в кашона, защото така вероятността да се счупят е по-малка.

8. Направете снимка на кабелите и как електронните ви уреди са прикачени, така че след това много лесно да свържете всичко отново.

9. Ако имате доста чупливи неща, при всички случаи ще е по-добре да се доверите на професионална фирма за преместване, вместо да викате приятели за помощ

10. Ако има дупки по стените, останали от старите наематели, може да се опитате да ги прикриете със сапун